Anja Skeppe Grahn header
10:31 - 21/01/2013

Dagens hudvård

Bild Anja

Kylan som varit sätter verkligen sina spår. Förra veckan kändes det som huden skulle krackelera och det var först i lördags kväll, när jag sminkade mig för date night med min fästman, som jag fick ordning på den (dvs foundation la sig inte som en kakig mask i alla torrhetsrynkor). Tricket är såklart fukt men nu gäller det även att ta till fett för att stärka hudbarriären. Eller som det heter på hudvårdsspråk, lipider.
Jag smörjer med minst två Elizabeth Ardens Ceramide Gold Ultra Restorative Capsules per dag. Över serumet har jag Akademiklinikens Hydro-Lipid Cream. Lite skum doft men väldigt bra för huden. Jag funderar även på en fylla-på-behandling med med Restylane Skin Booster som ger fukt innefrån. Det får bli ett annat inlägg.
Mitt fetaste budgetknep på vintern är vegetabiliska oljor. Jag blandar jojoba, mandel och avocado som jag smörjer kroppen och torra delar av ansiktet med.

Leave a comment

Angelica- 2013/01/21 at 14:17
Du är så galet vacker!
  anja
  anja- 2013/01/22 at 13:56
  TACK! Du med :-)
Åsa- 2013/01/22 at 09:08
Hej. Tycker din blogg är så himla bra! Jag har bara några frågor som jag hoppas du kan svara på. 1. Jag brukar tvätta bort mitt smink med olivolja, torkar det ut huden eller är skadligt på annat sätt? 2. Vad för ansiktstvätt rekommenderar du? 3. Den där a-vitaminkrämen, köpte en på apoteket. Hur ofta använder du din? Tack!
  anja
  anja- 2013/01/22 at 14:02
  Tack!! Här kommer mina svar: 1. Olivolja är en vegetabilisk och toppen för huden. Den torkar absolut inte ut huden, tvärtom. Däremot undrar jag om allt verkligen försvinner. Har du mycket makeup bör du kanske komplettera med en rengöring. 2. Jag rekommenderar en mild ansiktstvätt men effektiv ansiktstvätt oavsett hudtyp. Personligen vill jag gärna att allt försvinner med en regnöring och använder samma att få bort makeup. Jag gillar Bliss Fabulous Foaming Face Wash. Den tar bort allt utan att torka ut. 3. Jag använder den nästan varje dag! Hoppas du blev nöjd med svaren!
NEW POST: LauraLabanda - PISCINE
VIEW POSTS - VIEW PROFILE